Verwijzers

KDOO streeft naar een goede samenwerking met verwijzers. We werken met een multidisciplinaire aanpak en streven naar een optimale en efficiënte behandeling, onder andere in de ketenzorg, gericht op het verbeteren van gewicht en comorbiditeit.
KDOO diëtisten hebben zich gespecialiseerd in het koolhydraatbeperkte dieet, onder andere voor het terugdringen van diabetes. KDOO diëtisten werken met gedragsveranderings therapieën zoals cognitieve gedragstherapie en ACT.
Met behulp van onze kennis en werkervaring kunnen wij u ondersteunen bij het gezond(er) maken van uw patiënt.

klik hier voor de behandelmogelijkheden.

shutterstock_271251740-570×362
rsz_shutterstock_386342839 (1)

Door een nauwere samenwerking tussen huisartsen en diëtisten kan preventie een grotere rol krijgen in de huisartsenpraktijk. Soms is het niet eenvoudig snel een goed beeld te krijgen van de oorzaken van overgewicht bij een patiënt. Klik hier voor  om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor uw patiënt. Als de situatie wat ingewikkeld is, kan het plannen van een dubbel consult wat ruimte geven. Bij de diagnostiek kan de diëtist in uw praktijk helpen. De behandeling is individueel of in groepsverband, en is altijd maatwerk: wat voor de ene patiënt prima werkt, kan bij een andere patiënt minder effectief zijn.

Omdat obesitas een chronische ziekte is, is de behandeling eerst intensief, gevolgd door een langdurige onderhoudsfase, gericht op gewichtshandhaving.

 

Tips en adviezen

Wil de patiënt zelf al beginnen met een leefstijlverandering voordat hij/zij terecht kan bij de diëtist dan vindt u hier tips en adviezen die u mee kunt geven aan de patiënt als voorbereiding op de behandeling.

artsenwijzer dietetiek

Contact

Wanneer u vragen heeft of met ons wil overleggen kunt u ons op de volgende manieren bereiken:

Telefoon: 06-29177565
E-mail: info@kdoo.nl