KDOO Academie

KDOO streeft ernaar de kwaliteit van de obesitas diëtist te verhogen, zodat we gespecialiseerd zijn en met recht de titel obesitas diëtist kunnen voeren.

Daarom bieden we binnen de KDOO Academie verschillende trainingen aan die je kunt volgen.

De punten die je daardoor verwerft gelden voor je registratie in het kwaliteitsregister. Via de KDOO academie worden drie bijscholingen aangeboden:ACT door Ismay Wiggers, Insuline meten en demidecaliseren door Harriet Verkoelen en emotie de Baas door Fenna Jansen (zie hieronder)

ACT SCHOLINGEN

Acceptance and Commitment Therapy
Dé manier voor de diëtist om emotioneel en ineffectief eten bij de cliënt aan te pakken op een manier die de cliënt helemaal in zijn waarde laat. Geen aangeleerde vaardigheden om je gedrag de baas te blijven maar een verandering van binnenuit. http://factinpractice.nl

LEES MEER
Overgewicht = voeding + gedrag
We stellen de cliënt vragen als: Wat levert het jou op om af te vallen? Met andere woorden, wat verandert afvallen voor jou aan jouw leven?
Welke stappen kun je zetten om dat te bereiken? Qua voeding? En qua gedrag?
En wat triggert ongewenst (eet-) gedrag?
ACT, ofwel te Acceptance and Commitment Therapy geeft handvatten om zicht te krijgen op welke gedragingen bijdragen aan wat de cliënt wil en welke hem/haar verder weg brengen van wat hij/zij eigenlijk wil bereiken.
We werken aan bewustwording. Dat je altijd een keuze hebt. Zelf de regie leren pakken. Accepteren dat er ongemak kan zijn en toch doen wat je belangrijk vindt.
De diëtist kan als geen ander cliënten helpen om zicht te krijgen op gevoel en verstand (binnenwereld) en de samenhang met gedragingen (buitenwereld) . En de cliënt bewust maken van de keuzes die hij/zij heeft om te bereiken van hij/zij écht wil.

Scholing koolhydraatbeperking S,M,L (streng, matig, licht).

Welke maat heeft je cliënt?

Deze scholing wordt gegeven door Harriët Verkoelen en is geaccrediteerd voor diëtisten, praktijkondersteuners en huisartsen.

Sinds 5 februari 2015 is het koolhydraatbeperkte voedingspatroon een van de officiële en evidence based voedingsadviezen van de NDF (Nederlandse Diabetes Federatie). Voor iedereen die diabetes heeft telt de Schijf van vijf dus niet meer.

In de bijscholing, die al vanaf 2013 gegeven wordt, wordt de achtergrond en onderbouwing uitgelegd en waarom juist bij insulineresistentie een koolhydraatbeperking de beste oplossing is. Hoe je een koolhydraatbeperking op verschillende manieren kunt toepassen komt aan de orde. De praktische toepassingen van een koolhydraatbeperking en demedicaliseren van diabetesmedicatie komen aan de orde. Het afbouwschema wordt uitgelegd. Ook wordt uitgelegd wat ketonen, ketogene voeding, ketose en keto-acidose is en de verschillende manieren van intermittent fasting.

Daarnaast zijn er nog meer positieve gezondheidseffecten zoals op de bloeddruk en het cholesterol.

Recentelijk is daar bij gekomen de optie om C-peptiden uit urine als thuistest te laten meten. Hoe dit werkt en wat je er aan hebt wordt ook uitgelegd. Dit kan het werk als diëtist namelijk nog interessanter maken omdat cliënten hierin zeer geïnteresseerd zijn en er een extra motivatie in vinden om hun leefstijl te veranderen en niet de medicatie uit te breiden.

Koolhydraatbeperkt werkt!

Bij diabetespatiënten verbetert de diabetesregulatie met minder diabetesmedicijnen. In de praktijk van Harriët wordt maar liefst 90% weer insulinevrij. De koolhydraatarme voeding biedt namelijk nieuwe behandelopties zodat behandeling op maat meer waarde krijgt.

2 varianten van de bijscholing: er is een scholing van 3 uur (kan in de avond gegeven worden) en er is een dagscholing van 2 dagdelen waarbij oa ook casuïstiek besproken wordt. Beide scholingen zijn inclusief het boek: Diabetes overwinnen. Als follow up is Collegiale Consultatie een optie. Heb je interesse stuur een mail naar info@harrietverkoelen.nl dan kom je op de lijst geïnteresseerden te staan. In overleg zal de bijscholing gepland worden. Je kunt natuurlijk ook mailen als je eerst meer informatie wil.