Consumenten

De diëtist, uw leefstijlcoach

 • Overgewicht en obesitas nemen in Nederland nog steeds toe, zowel bij kinderen  als volwassenen. De belangrijkste oorzaak van overgewicht en obesitas is dat iemand meer eet dan hij/zij verbruikt of dat de voeding een verkeerde samenstelling heeft. De energie die niet wordt verbruikt wordt dan opgeslagen als lichaamsvet.
 • Daarnaast kunnen medicijngebruik, stress, slecht slapen en emotie-eten leiden tot overgewicht.
 • De diëtisten van KDOO zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met obesitas of overgewicht.
 • Het doel is naast gewichtsverlies een duurzame gedragsverandering te bereiken.
 • KDOO diëtisten zijn van alle ontwikkelingen op de hoogte en begeleiden u naar een gezonder en vitaler leven.
  Met behulp van een persoonlijk voedingsplan en interventiemogelijkheden gaat de diëtist met u aan de slag. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie. U kunt een KDOO-diëtist bij u in de buurt vinden via de link vind uw diëtist.
shutterstock_613464620-570×362

De leefstijlcoach in groepsverband

 • Veel diëtisten werken ook als leefstijlcoach binnen de gecombineerde leefstijlinterventie, de GLI, een groepsprogramma.
 • Informeer bij uw huisarts of u in aanmerking komt voor de GLI en waar die in uw regio wordt aangeboden.

Voor uw kind

 • De laatste jaren is het aantal kinderen met overgewicht of obesitas aanzienlijk gestegen. Dit kan voor het kind op jonge leeftijd al gezondheidsklachten met zich mee brengen, maar ook kunnen er psychische klachten ontstaan door bijvoorbeeld pesten.
  Bij kinderen richt de diëtist zich op het verliezen van gewicht, het optimaliseren van de groei en een gezonde leefstijl voor het hele gezin. De diëtist gaat samen met u en uw kind in gesprek over het eet- en leefpatroon van uw kind en het gezin.

Vergoeding

Begeleiding door een diëtist is voor drie uur per jaar opgenomen in de basisverzekering. Voor kinderen is er geen eigen risico, voor volwassenen wel.  Mensen met diabetes type 2, hart- en vaatziekten of astma/COPD vallen onder ketenzorg en hebben geen eigen risico. Informeer bij uw diëtist als u een afspraak maakt.
U kunt ook zonder verwijzing naar de diëtist.