Cliënten

De diëtist, uw leefstijlcoach

 • Overgewicht en obesitas nemen in Nederland nog steeds toe. Ook het aantal kinderen met overgewicht en obesitas is erg hoog. De belangrijkste oorzaak van overgewicht en obesitas is dat iemand meer eet dan hij/zij verbruikt of dat de voeding een verkeerde samenstelling heeft. De energie die niet wordt verbruikt wordt dan opgeslagen als lichaamsvet.
 • De diëtisten van KDOO zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met obesitas of overgewicht.
 • Het doel is naast gewichtsverlies een duurzame gedragsverandering te bereiken.
 • KDOO diëtisten zijn gespecialiseerd zodat zij van alle ontwikkelingen op de hoogte zijn en u kunnen begeleiden naar een gezonder en vitaler leven.
  Met behulp van een persoonlijk voedingsplan en interventiemogelijkheden gaat de diëtist met u aan de slag. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie. U kunt een KDOO-diëtist bij u in de buurt vinden via de link vind uw diëtist.
shutterstock_613464620-570×362

De leefstijlcoach in groepsverband

 • Veel diëtisten werken ook als leefstijlcoach binnen de gecombineerde leefstijlinterventie, de GLI, een groepsprogramma.
 • Informeer bij uw huisarts of u in aanmerking komt voor de GLI en waar die in uw regio wordt aangeboden.

Voor uw kind

 • De laatste jaren is het aantal kinderen met overgewicht of obesitas aanzienlijk gestegen. Dit kan voor het kind op jonge leeftijd al gezondheidsklachten met zich mee brengen, maar ook kunnen er psychische klachten ontstaan door bijvoorbeeld pesten.
  Bij kinderen richt de diëtist zich op het verliezen van gewicht, het optimaliseren van de groei en een gezonde leefstijl voor het hele gezin. De diëtist gaat samen met u en uw kind in gesprek over het eet- en leefpatroon van uw kind en het gezin.

Vergoeding

In 2019 is er drie uur aan dieetadvisering opgenomen in de basisverzekering. Bij aanvullende verzekeringen kan het zijn dat er meer uren vergoed worden. De vergoeding gaat niet af van het eigen risico. Voor mensen met Diabetes type 2 of hart- en vaatziekten valt de behandeling doorgaans binnen de ketenzorg. Informeer bij uw diëtist als u een afspraak maakt.
U kunt ook zonder verwijzing naar de diëtist.