Pers

afveelding kwaliteitsregisterHet KDOO stelt zich tot taak de behandeling van overgewicht en obesitas bij volwassenen en kinderen in Nederland te verbeteren door evidence based behandelmethoden te verspreiden die door kwaliteits geregistreerde diëtisten worden gegeven.

Tot nu toe vindt de behandeling van volwassenen voornamelijk in het commerciële circuit plaats. Velen gaan er ook nog steeds vanuit dat afvallen heel eenvoudig een kwestie van minder eten en meer bewegen is. Overgewicht is echter een multi-factoriële ziekte die levenslang aandacht nodig heeft. Diëtisten stellen zich op als coach en gebruiken de nieuwste gesprekstechnieken om cliënten te behandelen. Bij kinderen wordt gewerkt met systeemtherapie: het hele gezin is betrokken bij de gedragsverandering.

Het aanleren van nieuw gezond gedrag en het anders leren omgaan met de emoties die leiden tot overmatig eten nemen een centrale plaats in. Overgewicht en obesitas gaan ook gepaard met metabole veranderingen in het lichaam die het afvallen moeilijker maken en op de lange termijn leiden tot andere ziektes zoals: diabetes type 2, hoge bloeddruk, slaapapneu, hoog cholesterol, jicht, hormonale problemen en hart- en vaatziekten.

Daarom wordt gewerkt met de Guideline for the Management of Insulin Resistance. (link: Guideline for the Management of Insulin Resistance)

Contact media: Ismay Wiggers, tel. 06 42 50 89 39.Home

Wetenschappelijke informatie: Ellen Govers, tel. 06 43 89 01 45.Home

Home