Koolhydraatbeperking S,M,L (streng, matig, licht). Welke maat heeft je cliënt?

Deze scholing wordt gegeven door Harriët Verkoelen en is geaccrediteerd voor diëtisten, praktijkondersteuners en huisartsen.

Sinds 5 februari 2015 is het koolhydraatbeperkte voedingspatroon een van de officiële en evidence based voedingsadviezen van de NDF (Nederlandse Diabetes Federatie). Voor iedereen die diabetes heeft telt de Schijf van vijf dus niet meer.

In de bijscholing wordt de achtergrond en onderbouwing uitgelegd en waarom juist bij insulineresistentie een koolhydraatbeperking de beste oplossing is. Hoe je een koolhydraatbeperking op verschillende manieren kunt toepassen komt aan de orde. De praktische toepassingen van een koolhydraatbeperking en demedicaliseren van diabetesmedicatie komen aan de orde. Het afbouwschema wordt uitgelegd. Ook wordt uitgelegd wat ketonen, ketogene voeding, ketose en keto-acidose is en de verschillende manieren van intermittent fasting.

Daarnaast zijn er nog meer positieve gezondheidseffecten zoals op de bloeddruk en het cholesterol.

In de scholing wordt ook ingegaan over de mogelijkheid van insuline metingen. Wat betekent dit en hoe gaan we hiermee om? In de toekomst gaat dit wat mij betreft een vast onderdeel uitmaken van de diabetes type 2 behandeling. Dit kan het werk als diëtist namelijk nog interessanter maken omdat cliënten hierin zeer geïnteresseerd zijn en er een extra motivatie in vinden om hun leefstijl te veranderen en niet de medicatie uit te breiden.

Koolhydraatbeperkt werkt! 

Bij diabetespatiënten verbetert de diabetesregulatie met minder diabetesmedicijnen. In de praktijk van Harriët wordt maar liefst 90% weer insulinevrij. De koolhydraatarme voeding biedt namelijk nieuwe behandelopties zodat behandeling op maat meer waarde krijgt.

2 varianten van de bijscholing

Er is een scholing van 3 uur (kan in de avond gegeven worden) en er is een dagscholing van 2 dagdelen waarbij oa ook casuïstiek besproken wordt. Beide scholingen zijn inclusief het boek: Diabetes overwinnen. Als follow up is Collegiale Consultatie een optie.

Heb je interesse stuur een mail naar info@harrietverkoelen.nl dan kom je op de lijst geïnteresseerden te staan. In overleg zal de bijscholing gepland worden. Je kunt natuurlijk ook mailen als je eerst meer informatie wil.