Koolhydraatbeperking S,M,L (streng, matig, licht). Welke maat heeft je cliënt?
Deze scholing wordt gegeven door Harriët Verkoelen en is geaccrediteerd voor diëtisten, praktijkondersteuners en huisartsen.
Sinds 5 februari 2015 is het koolhydraatbeperkte voedingspatroon een van de officiële en evidence based voedingsadviezen van de NDF (Nederlandse Diabetes Federatie). Voor iedereen die diabetes heeft telt de Schijf van vijf dus niet meer.
In de bijscholing, die al vanaf 2013 gegeven wordt, wordt de achtergrond en onderbouwing uitgelegd en waarom juist bij insulineresistentie een koolhydraatbeperking de beste oplossing is. Hoe je een koolhydraatbeperking op verschillende manieren kunt toepassen komt aan de orde. En ook de praktische toepassingen van een koolhydraatbeperking en demedicaliseren van diabetesmedicatie. Het afbouwschema wordt uitgelegd. Ook wordt uitgelegd wat ketonen, ketogene voeding, ketose en keto-acidose is en de verschillende manieren van intermittent fasting.
Daarnaast zijn er nog meer positieve gezondheidseffecten zoals op de bloeddruk, cholesterol en inflammatie. Dus een positief effect op alle symptomen van metabool syndroom.
Recentelijk is daar bij gekomen de optie om insuline en/of C-peptiden uit een druppel bloed via een vingerprik te meten. Dit kan in de diëtistenpraktijk. Hoe dit werkt en wat je er aan hebt wordt ook uitgelegd. Dit kan het werk als diëtist namelijk nog interessanter maken. Cliënten zijn hierin zeer geïnteresseerd en ze ervaren er extra motivatie door om hun leefstijl te veranderen en niet de medicatie uit te breiden.

Koolhydraatbeperkt werkt!
Bij diabetespatiënten verbetert de diabetesregulatie terwijl minder diabetesmedicijnen nodig zijn. In de praktijk van Harriët wordt maar liefst 90% weer insulinevrij. De koolhydraatarme voeding biedt namelijk nieuwe behandelopties zodat behandeling op maat meer waarde krijgt.

3 varianten van de bijscholing
Er is een scholing van 3 uur bv als middag- of avondscholing. Deze scholing wordt ook maandelijks online gegeven.
Er is een scholing van 2 dagdelen waarbij oa ook casuïstiek besproken wordt. Deze scholingen zijn inclusief het boek: Diabetes overwinnen. Als follow up is Collegiale Consultatie een optie.
Wil je een voorproefje? Schrijf je in voor de gratis webinar: 8 tips als afvallen of diabetes 2 omkeren stagneert:

https://harrietverkoelen.webinargeek.com/8-tips-als-diabetes-2-omkeren-stagneert
Aan het eind geef ik je de kortingscode voor de 3 uurs online bijscholing.
Dan zie ik je daar terug!
Harriet Verkoelen

www.harrietverkoelen.nl