leergang Cliënten met een migratieachtergrond- Korting KDOO leden

Inmiddels heeft 23% van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond. Binnen deze groep zijn chronische aandoeningen als overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten oververtegenwoordigd.  Om deze mensen beter te kunnen begeleiden hebben we de leergang Cliënten met een migratieachtergrond ontwikkeld (44 accreditatiepunten).  KDOO leden ontvangen 15% korting op deze scholing.

De leergang bestaat uit zelfstudie en intercollegiaal overleg. De zelfstudie (geheel in het Nederlands) geeft onder andere informatie over rituelen en gewoonten rondom geboorte, ziekte en dood binnen verschillende religies en bevolkingsgroepen en over gezondheid(sbeleving) binnen andere culturen. Gevolgd door inzicht in de voedingsgewoonten en voedingskundige aandachtspunten. Ook de communicatie tijdens het consult krijgt aandacht. Mensen met een Marokkaanse, Surinaamse en Turkse achtergrond vormen de kern van de leergang, maar het biedt ook inzicht in rituelen en gewoonten van bijvoorbeeld Eritreeërs, Ghanezen en Somaliërs. Je kan kiezen welke groep(en) je wil bestuderen naast de genoemde mensen die de kern van de leergang vormen.

Het intercollegiale overleg bestaat uit een overleg met een medestudent en een online consultatie (keuze uit drie data in 2021) met de docenten en medestudenten. Hierin bespreek je hoe je (met de informatie uit de leergang) mensen met een migratieachtergrond nog beter kan begeleiden.

Na inschrijving heb je gelijk toegang tot de studiematerialen in je studieomgeving en sturen we je een studieboek toe. Je kan dus meteen starten.

De mensen met een migratieachtergrond zullen je dankbaar zijn als je begrijpt wat voor hen belangrijk is. En dat is precies wat de leergang te bieden heeft. Leden van DCN, DNO, KDOO, NVD, NWDC en VBVD ontvangen korting. Wellicht ook een mooie tip voor een collega, die regelmatig deze cliënten begeleiden.

We hebben hem met veel plezier ontwikkeld samen met de collega’s in de programmacommissie: Ahlam Ouali, Cynthia Kenswil, Fatima Malki, Gülsah Kayar, Inge de Kok en Sanaa Bouras.

PIT Actief

www.pitactief.nl

T 035-6024615/020-6266694