Volgens hoogleraar Emily de Vet eten we 70% van de tijd onbewust. Denk hierbij ook aan onbewust over-eten, impulsief eten, emotie-eten en eetbuien. Dit betekent dat veel van onze cliënten geen gezonde relatie met eten en hun lichaam hebben. Bovendien zijn zij vaak gevangen in een dieetmindset waardoor zij hebben verleerd naar hun lichaamssignalen te luisteren. Mindfulness blijkt een ideale tool voor herstel van de relatie met eten en het lichaam. Maar hoe pak je dat aan? Een praktisch hulpmiddel waarmee jij en/of je cliënten kunnen starten is de Wegwijzer Mindful-eten.
KDOO-leden kunnen De Wegwijzer gratis downloaden onder Materialen in het besloten ledengedeelte.
Wil je meer tools? Netty schreef, samen met Marie-Thérèse Driessen twee werkboeken over mindful en intuïtief eten: ‘Stop met lijnen en ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf’ en ‘Vrij van eetbuien en emotie-eten’. Meer informatie lees je op de website: www.mindful-eten.nl