Blog

KDOO kon natuurlijk niet achterblijven: iedere diëtist heeft tegenwoordig een aantrekkelijke site om zich te profileren.

Onze site was inmiddels al weer ruim vijf jaar oud. De hoogste tijd voor een nieuwe uitstraling. Daarmee willen we onze zichtbaarheid en aantrekkelijkheid vergroten. Met als doel: een betere toegankelijkheid van de diëtist én een duidelijk profiel van onze specialisatie als obesitas diëtist.

We willen met de nieuwe site bereiken dat verwijzers, patienten en media snel kunnen zien wat obesitas is, wat de consequenties zijn en wat de diëtist kan betekenen in het hanteerbaar maken van dit probleem.

Obesitas kan gezien worden als ‘de moeder van alle welvaartsziektes’. Veel comorbiditeit, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker bijvoorbeeld, komt voort uit langer bestaand overgewicht of obesitas. Hoe eerder we de oorzaak gaan aanpakken op een deskundig niveau, hoe beter dat voor de gezondheid van de bevolking is. Want we praten niet meer over groepjes individuen: inmiddels heeft één op de twee volwassenen overgewicht. Het is daarom zaak nu door te pakken. De diëtist kan daarbij een belangrijke spil in de zorg zijn.

shutterstock_555945979-570×362

 

Zelf een blog schrijven?

Als je met je collega's wilt delen wat je bezig houdt, schrijf dan een blog van maximaal 150 woorden en mail die aan  info@kdoo.nl